OM MARIA

Bland det finaste jag vet är att se människor landa in i sig själva och hitta fokus och lugn. Därför är det så fantastiskt att få arbeta med yogans kraftfulla tekniker – för genom andetaget och de olika positionerna hittar vi in i oss själva och blir mer.

Jag öppnade dörren till yogan för snart 20 år sedan. För några år sedan utbildade jag mig till internationellt certifierad Kundaliniyogalärare och kort därefter även till Yinyogalärare och lärare i Medicinsk yoga.

I mitt företag Heart Song erbjuder jag yogaworkshops, kurser och personlig träning i Medicinsk yoga, Kundaliniyoga och Yinyoga för privatpersoner. Det här är yogaformer som de allra flesta kan utöva – det spelar ingen roll om du är stel eller tycker du är överviktig. Du yogar utifrån de förutsättningar du har och tillsammans anpassar vi yogan så att den passar dig.

För dig som är redo för ett skifte i livet och behöver stöd att genomföra förändringar, erbjuder jag längre yogacoachningsprogram som skräddarsys tillsammans med dig efter din livssituation. Med verktyg från yoga, medveten anding, meditation, mindfulness och nya perspektiv får du hjälp att ta dig vidare. Förändring tar tid, att släppa gamla invanda spår och skapa nya vanor görs inte i en handvändning. Därför är mina yogacoachningsprogram 6 -12 månader långa. Forskning visar att vi är 90 % mer benägna att faktiskt lyckas genomföra det vi säger att vi vill förändra om vi har någon att svara upp mot, som håller utrymme för förändringen, och är bollplank och peppar när tvivlet kanske kommer. Jag älskar att vara det bollplanket och stötta dig i resan in i dig själv, där du har alla svar du behöver.

För arbetsgrupper och ledare erbjuder jag inspirerande kurser och workshops om stress och återhämtning, arbetsglädje och inre ledarskap. För mig är det oerhört kul att få möjlighet att förmedla yogans enkla och effektiva tekniker även utanför yogastudion, så att de kan nå vanligt folk och bidra till deras liv, där de lever, mitt i arbets- och familjeliv. Jag brukar se de yogiska teknikerna, speciellt vissa andningstekniker som lika viktiga att ha med i handväskan som huvudvärkstabletter och näsdukar. Enkla “vitaminpiller” som kan ta oss från kaos till lugn, från förvirring till fokus och från trötthet till energi. Här kan du läsa referenser från några arbetsplatser jag haft förmånen att få samarbeta med.

Yogan har betytt och betyder oändligt mycket för mig. Därför är det fantastiskt att få öppna dörren till yogan för andra och se dem upptäcka vilka otroliga tekniker den ger för människor att hitta ett inre lugn, bättre hälsa, mer energi och livsglädje. Här kan du läsa mer om vad några av mina yogakunder tycker om att yoga med mig.

Om jag som tonåring hade haft kunskapen jag har idag, om hur kroppen fungerar vid stress och hur det faktiskt är möjligt att ta sig själv till lugn, fokus och energi bara med hjälp av andetaget – då hade mycket nog sett annorlunda ut. Jag hade inte behövt gå de där omvägarna som höga prestationskrav, depressioner, dålig självkänsla och utbrändhet tog mig på. Men samtidigt skulle jag inte velat vara utan en enda kringelikrok, för utan dem skulle jag inte vara den jag är och där jag är idag.

Idag arbetar jag med människor som längtar efter att vara i fas med sitt inre, som vet eller anar att det är där styrkan, energin och livsglädjen finns att hämta. Det är en ynnest och ett stort förtroende, att genom yoga, coachning, massage, workshops och föreläsningar få öppna dörrar till det där livet som vi alla har möjlighet att leva – livet i harmoni med dem vi verkligen är.

Varmt välkommen att utforska vad det jag kan erbjuda, kan ge dig!